dimecres, de novembre 29

Redisseny...

Ara que estan canviant el disseny els més important blogs com Barrapunto i menéame, he estat pensant en deixar el servei de blogger i agafar un host gratuit com el de yeahost (sense publicitat i amb suport de PHP i mysql) i instal·lar wordpress (ja hi han més 500.000 blogs que treballen en aquest sistema). Seria difícil saber com migrar tot el que he escrit en blogger, a més de la comoditat que hi ha en el tema de servidors i en que et pot conèixer més gent, no sé el que faré...

dissabte, de novembre 25

Scoop...

Ja he manifestat la meva idolatria cap a Woody Allen, i després de vore Scoop es reafirma més encara.
A pesar de no ser una de les grans, no deixar de ser un bona pel·lícula ben realtizada i ben contada. Qui em convida al cinema (jo feia almenys dos anys que no anava a vore cap pel·lícula) no havia vist cap del gran mestre i no va quedar decebuda i a més li entrà ganes de vore les millors pel·lícules de Woody Allen com "Annie Hall" o "Misterioso asesinato en Manhattan". A Woody Allen encara li queden molte pel·lícules per fer, i a més, de qualitat.

dimecres, de novembre 22

Xarxes...

Ara que ja tinc funda per a la PDA, la trac més a passetjar i a que pegue voltes. Explorant amb el Wifi, que té incorporat, he descobert que hi han multituds de xarxes sense cap tipus de protecció (i mira que Alzira es xicotet). La veritat és que em ve de perles per poder vore qualsevol cosa per Internet (tot i que el navegador incorporat de sèries no és molt bo).
L'altre dia propet de ma casa vaig entrar fins a la configuració d'un veí que no havia ni canviat la contrassenya de l'administrador (una cerca en Google em va resoldre molts dubtes), llàstima que el meu navegador no soporta bé algunes pàgines web (com la de configuració del router) m'havera agradat toquitejar una mica per camí descobert. Potser, un altre dia.

divendres, de novembre 17

No va poder ser...

Ho vam intentar però no va poder ser... Com vaig dir en l'anterior post ens vam apuntar per al V Campionat de Trivial Pursuit de la UPV.
Vam anar allà en ganes de passar-ho bé (que era lo principal) i no ens va defraudar. Ens van donar rosquilletes i aigua, i a jugar.
La primera ronda vam començar mal però ens vam recuperar poc a poc i al final vam quedar segons (era una taula de tres i passaven els dos primers).
Però va ser arribar a la segona ronda i ahí la organització es mereix un zero... Hi havien algunes taules en 4 equips (que era acceptable), però la que ens va tocar a nosaltres era de 5 equips (i només, com en les altres taules, passaven dos). Només dir que els torns eren interminables i que ens vam quedar quarts de 5 equips (encara que el que va quedar primer eren uns 'paquets' van tindre molta sort, no com nosaltres).
Bé, al final lo important era passar-ho bé i la primera ronda (els dos objectius complits!). A l'any que ve intentarem repetir l'experiència.

dimarts, de novembre 14

Trivial Pursuit...

Sempre m'ha paregut que el Trivial és el rei dels jocs de taula. La seua capacita per deixar en ridícul a qualsevol persona em pareix loable.
El dijous en la UPV es celebra el V campionat de Trivial impulsat per la Casa de l'alumne. L'any passat ens vam quedar en les ganes (ja que coincidia amb el SIMO i vam anar) i aquest any no hem dubtat i anem a per totes (encara que tinga'm que faltar a algunes classes el dijous). Per si voleu vore el programa i també les normatives ací les teniu.
Esperem tindre sort (diuen que hi ha gent que abans d'anar-hi es passen dies estudiant milers de preguntes del Trivial). Ah! El nostre equip es diu Jugant a Xapes (cortesia de Guillem i Sergi).

dimecres, de novembre 8

Conferències...

Desde que estic a la universitat he anat a més conferències que en la meva anterior etapa estudiantil. Últimament ens estem aficionant a anar a les de Polinux, l'associació que promou el programari lliure en la UPV ( i a més ens donen crèdits de lliure elecció), n'han fet de quasi tots els colors i gustos: llibreries Qt, Ubuntu, Python i demà toca KDE, que encara que no m'agrada, anirem per vore si ens convenç (un poc impossible).
Recordant a les últimes conferències que vaig anar, va ser la de David Bravo (tot un éxit), la de Jorge Cortell o la que ja fa quasi un any en la SIMO, organitzada per HispaLinux, que era show- conferència on es feia Linux divertit (tot un encert).

PD: Per a qui vullga, les conferències de Polinux una cop acabades pugen tot el material a la seua web (transparències, codi, etc. també han grabat videos de totes les conferències, però crec que encara no està pujat, paciència)

diumenge, de novembre 5

Zamzar...

Llegint els blogs als que estic subscrit, he descobrit aquesta aplicació online: Zamzar. El que et permet és convertir uns formats (que van desde documents, so, imatge i vídeo) a uns altres, la veritat és que quan tothom tinga'm connexions com a Japó, no farà falta insta·lar cap tipus de 'software' al nostre ordinador.
Un altra alternativa és media convert, per si algú li fa nosa deixar el seu e-mail a zamzar, diuen que és més ràpid (en contra té una restricció de 50 mb pels 100 mb que ofereix zamzar).

dimecres, de novembre 1

Domino day...

El Domino day, és això, un dia en que es reuneixen gent de tot el món , per conseguir un sol fi, assolir un nou rècord de fitxes caigudes (de moment en totes les edicions ho han aconseguit). Però no ho fan com tu, amb el típic trenet que fas en casa de xicotet. No, és una cosa realment increible (al youtube podeu trobar alguns videos) fent imatges, accionant montatges o, fins i tot, que caiguen fitxes baix l'aigua. Per a qui pense que el circ és el major espectacle del món, és perque no ha vist el domino day. A l'Estat Espanyol el que retransmiteix el programa (amb comentaris de Carlos Sobera) és Antena3, aquest diumenge a les 19:45 podrem vore una recopilació dels millors moments per a preparar-se per al Domino Day 2006 que es farà d'ací ben poc (el 17 de novembre).