dijous, d’abril 12

A sang freda...

Ahir per la nit vaig acabar de llegir 'A sangre fría' de Truman Capote, tot i que he tardat molt en llegir-me'l, no és perque es faja pesat (només són 300 i pico pàgines) sino per la mancança de temps, que al final quedava reduit a que només podia llegir per la nit.
El llibre tracta sobre un fet real que passà al 1959 en un poblet de Kansas, en que una família apareix assesinada a sa casa sense ningun indici clar del perque. A partir d'ahí Truman Capote ens relata desde el crim, la família, els culpables, el poble (Holcomb) fins la captura d'aquestos. Tot i estar basada en fets reals està tant ben novelada que no ho sembla, sens dubte un bon llibre que destaca per la seua crudesa i pocs artificis per explicar una història tant complexa.

PD: Comentar que hi ha una pel·lícula del llibre amb el mateix títol i un altra (més actual), que narra l'etapa en que Capote escrigué el llibre. Hi haurà que veure-les.

2 comentaris:

Joan ha dit...

Et recomane que mires la pel·lícula sobre la vida de Truman Capote: "Capote". La feren el 2005 i està molt bé (candidata a 4 Òscars i 1 Òscar al millor actor, però des del meu punt de vista... Un poc lenta...)

Agustí ha dit...

Acceptada la suggerència... a veure si em puc fer en ella....